Belth Llacheu

VH20-024-0043

Nimi, lempinimi: Belt Llacheu, Chew
Rotu, sukupuoli: walesinponi (welsh A), ori
Säkä, väri: 120cm, mustankimo
Syntymäaika, ikä: 06.01.2016, 7-vuotias
Koulutustaso, painotus: re 80cm, estepainotus
Kasvattaja, omistaja: (evm), Oona Lahtinen(VRL-14824)
Meriitit: RMP-|||, KTK-kelpoinen

Luonne

Chew on energinen ja elämäniloinen poni. Se näyttää nauttivan elämän jokaisesta hetkestä. Monesti se myös näkyy ilopukkeina, hirnumisena ja steppailuna, mutta ne eivät ole vaarallisia. Chewillä on hyvin harvoin känkkäränkkäpäiviä ja se jos kuka osaa piristää ihmistä. Chew on ilopilleri. 

Tätä oria hoitaessa tarvitsee hippusen huumorintajua. Tai aika montakin hippusta. Monesti Chew vain nauttii harjauksesta, pesusta, varustamisesta, mutta joskus Chew voi pelleillä. Vähän jännitystä ja hauskuutta elämään. Chew on ori jota ei minkäänmoiset hoitotoimenpiteet ja varustamiset haittaa - pesusta klippaukseen ja satulavyön kiristämisestä loimittamiseen. Chewiä ei kuitenkaan kannata hoitaa liian kauan, sillä energia voi pakkautua oriin jonka seurauksena poni voi olla hyvinkin riehakas. 
Erikoistoimenpiteet sujuvat Chewiltä ihan hyvin, mitäs nyt tökkii kengittäjää selkään jotta se pistäisi vauhtia. Uusilla töppösillä on kiva pukitella laitumella ja esitellä niitä tammoille. 

Ratsuna Chew on vauhdikas tapaus. 
Koulussa Chewillä ei aina riitä kärsivällisyys, sillä se tykkää touhuta omia piristysjekkujaan ja ilopukkejaan. Kovin vaikeisiin koulukuvioihin ei siis tätä piristäjää ole suunniteltu. 
Esteillä Chew nauttii. Siinä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vaikkei ori kovin korkeita esteitä voi hypätä kokonsa vuoksi, monesti se este-ennätyksiä hyppiessä pukittelee hyppyjen jälkeen muutaman askeleen verran. Nämä ilopukit ovat pieniä ja "turvallisia", joissa on, ainakin Oonan mukaan, mukava istua. Chew haluaa irrotella. 
Maastossa parasta on, kun saa laukata pellolla ja ravata hiekkatiellä metsän siimeksessä. Chew on myös seikkailijamieli, mutta pelottavissa tilanteissa se muistuttaa huumorista. Ponin kanssa varmin tapa maastoilla on kaverin kanssa - mieluiten tammakaverin kanssa. 

Kisapaikoilla Chew on utelias ori, joka usein päristelee muille hevosille. Se tykkää riehua, joten Chew täytyy pistää aisoihin. Ei se pahaa halua, revitellä ja iloita vain, kun on niin paljon kavereita. 
Matkustaminen on Chewin mielestä vähän tylsää. Lastattavana ei maailman helpoin, sillä tämä poni pukittelee usein lastaussillalla. Menee helpommin sisään traileriin, jos siellä on joku tammakaveri. Chew ei tykkää toisista oreista. 

Suku
evm-sukuinen

isä. Cwmann evm
ii. Cwmsyfiog Dingestow evm  ie. Catrin evm

emä. Glace Dwyn evm
ei. Erwyn Ffowkes evm  ee. Day Ceri evm

Jälkeläiset

s. 18.04.2019, ori Llanwenarth Domino, emä Poed Adalmina

Kilpailukalenteri

irtoSERT 13.07.2020

ERJ
0kpl 
00.00.0000, paikka, luokka, sijoitus

Päiväkirja

00.00.0000
Otsikko, sanamäärä

© 2020 Snowstorm. Virtuaalitalli/virtuaalihevonen.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!