Gwylan Corris

VH20-022-0014

copy: Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Nimi, lempinimi: Gwylan Corris, Carri
Rotu, sukupuoli: walesinponi (welsh B), ori
Säkä, väri: 130cm, tummanruunikko
Syntymäaika, ikä: 14.02.2017, 7-vuotias
Koulutustaso, painotus: re 80cm, estepainotus
Kasvattaja, omistaja: Gwyland(evm), Oona Lahtinen(VRL-14824)

Luonne

"Oi miten nättejä welshejä!" Oona henkäisi selatessaan Gwylandin kasvattimyyntiä. Siellä oli myynnissä kaikenlaisia welshejä aina welsh mountaneista welsh cobeihin. Oona olisi halunnut ostaa kaikki, mutta hän tiesi että Milja suuttuisi. Niinpä Oona rajasi shoppailunsa A, B ja C tyypin welsheihin. Mountaineista Oona ei löytänyt yhtään hyvää ponia, vaikka Gwyland on Oonan lempitalli! Walesinponeja selatessa Oona törmäsi yhteen suloiseen oriin. Sen vanhemmat olivat priimusta. Ja se oli todella suloinen, tummanruunikko isolla läsillä ja herasilmillä! Oona ei voinut vastustaa ponia, joten hän lähetti ostotarjouksen. Viikon päästä tallipihalle saapui vallaton ori. Milja oli suutuksissa monta päivää Carrin saapumisen jälkeen. Oonakin ihmetteli miten niin nätti voi olla niin kamala. Mutta Carri sai paikkansa tallissa ja ainoa syy on sen ulkonäkö. 

Turha tässä on ruveta kaunistelemaan. Carri on laiska ja itsepäinen. Vaikka Oona mitä sanoisi, ori ei muuksi muutu. Nättihän se on, oikein herasilmät. Muutenhan Carri olisi hätyytetty tallista jo heti alkajaisiksi. Carrin kanssa toimiessa tarvitsee sisukkuutta ja päättäväisyyttä, sen verran itsepäinen ori on. 
On ainoastaan kaksi asiaa, mitä Carri rakastaa. Porkkanat ja harjaaminen. Kun Carrin karsinaan menee, ori on heti korvat luimussa pelottelemassa tulijaa pois. Sitä ei kannata pelätä, muuten Carrin käsittelystä ei tule mitään. Heti kun oria alkaa harjamaan, se on oikea enkeli. Carri on ihan taivaassa ja se ei haluaisi harjauksen loppuvan ikinä. Herkkuja se muistaa aina välissä kerjätä. Kaikki muut hoitotoimenpiteet herran mielestä on sitten iso, suuri ja ehdoton ei. 

Ratsastaessa Carrin laiska puoli tulee esiin. Carria ei voisi vähempää kiinnostaa mikään pohkeenväistö tai puomien yli hyppiminen. Paljon mieluummin ori mussuttaisi ruohoa ja piehtaroisi keskellä kenttää. Orin kanssa pitää siis olla napakka. Carrin saa laittaa työskentelemään heti kun sen selkään pääsee, muuten ratsastaminen on ihan mahdotonta. Koulussa Carri on, yllätys yllätys, laiska ja ponneton. Sitä ei vaan kiinnosta tehdä mitään. Koulu onkin siis Carrin huonompi puoli. Siinä pitäisi koko ajan olla raipalla naputtamassa eteenpäin ja keskittyä sataan ja yhteen asiaan. Sen takia Carrin lajiksi on valittu esteet. Eikä vain sen takia, että koulu ei Carria kiinnosta. Esteilläkään ori ei ole kovin paljon parempi. Ainakaan alussa Carri ei ole ollenkaan yhteistyöhaluinen ja esteiden yli hyppääminen tuntuu mahdottomalta ajatukselta. Oria pitää jaksaa lämmittellä alussa hyvin. Napakka ratsastustapa on tärkeä Carrin kanssa. Pienet esteet ovat Carrin mielestä samaa kuin koulu. Mutta isommilla esteillä Carrin päässä tapahtuu jotain. Yhtäkkiä kamalasta, itsepäisestä laiskurista tulee poni, joka voisi hypätä vaikka maailman ääriin. Sitä vaihetta ei valitettavasti kauan kestä, ja pian ori on hirveän tahmea ja tylsä. Maastossa Carri, noh, ei ole hereillä ikinä. Se siis säikkyy kaikkia asioita tavallista hevosta herkemmin, koska se ei keskity ympäristöön. Orin kanssa kannattaa siis olla vetohevosena maastossa joku mahdollisimman rauhallinen ja vähän säikkyvä hevonen. Silloin Carrikin voi vähän rentoutua. Parasta maastossa on laiska käynti eteenpäin, jolloin kerkeää syödä herkkuja matkan varrelta.  

Suku
evm-sukuinen

isä. Gwylan Gwenith
ii. Gwylan Mawrth  ie. Meredith Tresaith

emä. Ffiona Obray
ei. Ffin Stryd ee. Cloud Adyna

Kilpailukalenteri

ERJ
5kpl
02.06.2020, KK Bailador, 80cm, 5/47
05.06.2020, KK Bailador, 80cm, 2/47
19.06.2020, KK Bailador, 80cm, 6/47
20.06.2020, KK Bailador, 80cm, 1/47
25.06.2020, KK Bailador, 80cm, 3/47

Päiväkirja

00.00.0000
Otsikko, sanamäärä

© 2020 Snowstorm. Virtuaalitalli/virtuaalihevonen.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!