Hurman Ristijätkä

VH20-018-0264

copy: VRL-14355, kiitos!

Nimi, lempinimi: Hurman Ristijätkä, Riisi
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, ori
Säkä, väri: 154cm, rautias
Syntymäaika, ikä: 09.03.2016, 7-vuotias
Koulutustaso, painotus: ko HeA, koulupainotus
Kasvattaja, omistaja: Hurmiolan Talli (evm), Milja Lahtinen(VRL-14824)

Luonne

Riisi on hurmaava ja charmikas ori. Sen rehellinen ja uskollinen sydän piiloutuu charmikkaan kuoren taakse. Riisin kanssa kun jaksaa tehdä töitä, hoitaa oria rakkaudella, saa vastalahjaksi hellyyttä ja loppuelämän ystävän. Tuo vai Riisin luokse uusi ihminen, niin koko rumba alkaa alusta. Tammat kiinnostavat Riisiä yhtä paljon kuin kääpiö Unista nukkuminen. Riittäähän sillä charmia hurmata vaikka naapurin hevosia vihaava kukkahattutäti Lissu-Maija.

Hoitaessa Riisi on joko utelias, epäluuloinen tai kiltti. Ihan uusi ihminen tuottaa Riisissä lähinnä uteliasuutta, jota se osoittaa nuuhkimalla ja hamuamalla hoitajan taskuja. Ja onhan Riisi muutaman kerran napannut pipon päästä, että orin kanssa puuhaillessa ei kannata laittaa päähän sitä kaikista arvokkainta lätsää. Vähänkin erikoisemmat hoitajat, eli kengittäjät, eläinlääkärit, sun muut, eivät ole tervetulleita Riisin luokse. Riisistä tuntuu löytyvän monta eri puolta, jotka se näyttää eri ihmisille.

Ratsuna Riisi on mukava, ihmisestä riippumatta. Kun Riisi ei näe ihmistä, on ihan sama kuka sen kanssa on. Orilla on näyttävät liikkeet ja niissä on joka mukava istua. Ainakin siihen nähden, että Riisi on suomenhevonen. Keskittymiskykyäkin Riisillä riittää, mutta kräsivällisyyshän on ihan toinen juttu. Esteillä Riisin mukavat liikkeet unohtuvat ja hypyt voivat olla melkö hirveitä peruanloikkia. Maastoilu on mukavaa, jos joku rento tamma tai ruunamainen ori on mukana. Seikkailu maastossa on aina mukavampaa kahdestaan. Ei siinä etteikö Riisi tottelisi, se vain sattuu olemaan luonnonlapsi.
Kisoissa Riisi on kylmänviileä, lähes samanlainen kuin kotona. Kunhan lähistöllä ei ole tammoja. Muuten Riisi on mukava ja kiltti itsensä, joka työskentelee upealla työmoraalilla.

Kokonaisuudessa Riisi on ihana ja hellyyttävä persoona, joka hurmaa kaikki vauvasta vaariin. Orista on tullut tärkeä osa tallin suomenhevoskantaa.

Suku

EVM-sukuinen

isä. Hurman Pataässä evm
ii. Hurman Kurapöksy evm  ie. Hurman Maija evm

emä. Hurman Herttaprinsessa evm
ei. Hurman Korttiprinssi evm  ee. Hurman Hilloja evm

Kilpailukalenteri

KRJ
3kpl

25.04.2020, Heidseck Sporthorses, HeA, 3/40
26.04.2020, Heidseck Sporthorses, HeA, 4/40
26.06.2020, Hiivurin Suomenhevoset, HeA, 5/47

Päiväkirja

00.00.0000
Otsikko, sanamäärä

© 2020 Snowstorm. Virtuaalitalli/virtuaalihevonen.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!