Kopolan Kuukielo

VH20-018-0388

Nimi, lempinimi: Kopolan Kuukielo, Lola
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, tamma
Säkä, väri: 152cm, rautias
Syntymäaika, ikä: 11.11.2015, 6-vuotias
Koulutustaso, painotus: ko HeB, re 80cm, valjakko noviisi, valjakkopainotus
Kasvattaja, omistaja, tuoja: Kopolan Suomenhevoset(evm), Milja Lahtinen(VRL-14824), Tuontitalli Gråsparv
Meriitit: KTK-kelpoinen

Luonne

Lola on luonteeltaan itsepäinen ja sisukas tamma, joka jotakin päättäessään ei tavoitteestaan luovu. Lola jos joku on hevoslauman arvojärjestyksessä kärkipaikassa, ellei jopa lauman johtaja. Tästä suomalaisesta siis löytyy sisua riittämiin, ihan muille jakaa.

Hoitamisesta Lola ei nauti ollenkaan. Tämä suomalainen neito käyttäytyy niin neitimäisesti kuin vain voi. Lola nyrpistelee nenää pienillekin asioille, kuten harjan tippumisesta maahan tai hoitajan hihan hipaisusta jalkaan. Mutta yksi asia on Lolan heikkous, vaikka tamma yrittää olla välinpitämätön, kun sitä harjataan vatsasta. Lola nauttii siitä täysin siemauksin ja monesti se tökkinyt hoitajaa, jos ihminen on lopettanut mahanharjauksen liian aikaisin. Myös vesi on asia, joka on Lolan mielestä hauskaa.

Erikoistoimenpiteet tuottavat joskus ongelmia. Erityisesti kengittäjää Lola on päättänyt vihata sydämmensä pohjasta. Ei kukaan tykkää kun kaviota härpitään, näprätään ja tutkitaan. Ei ainakaan tämä neito hädässä.

Ratsuna Lola on turhan voimakas. Se harvemmin jaksaa totella ja kuunnella ihmistä, kun voi tehdä oman päänsä mukaan. Tamma ei loista esteillä eikä koulussa, se ei nauti kummastakaan. Maastoilu on ok, kunhan saa itse päättää vauhdin ja reitin. Lola olisi varmaan lopetettu, ellei joku olisi hoksannut kokeilla tammalla valjakkoajoa. Aluksi Lola oli hämmentynyt, mutta kun se tajusi jutun jujun, se ihan innostui. Ajaessa itsepäinen tammamme ei pääse niin helposti niskan päälle kuin ratsastaessa ja se on yksi tallin parhaista valjakkohevosista.

Lola on varma matkustaja. Se pysyy trailerissä rauhallisena, kuin se viettäisi rentoa kesäiltaa vehreällä laitumella, omassa rauhassa. Itse kisapaikalla Lola on oma itsepäinen itsensä, mutta valjakkoradalla Lola pistää kaiken peliin. Se vaistoaa tilanteen erikoisuuden ja pistää kaiken peliin näyttääkseen muille hevosille, kuka se kilpailun tähti on.

Suku

EVM-sukuinen

isä. Kukkasniityn Herra trt, 151cm
ii. Miehekäs Kukkakauppias evm   ie. Ampiaisen Ruusu evm

emä. Kopolan Kuutamonpelko rt, 153cm
ei. Kopolan Huu evm  ee. Pelkääjäkissa evm

Lue sukuselvitys

Kilpailukalenteri

irtoSERT 09.07.2020

VVJ
0kpl

00.00.0000, paikka, luokka, sijoitus

Päiväkirja

00.00.0000
otsikko
sanamäärä

© 2020 Snowstorm. Virtuaalitalli/virtuaalihevonen.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!