Pilvipellon Kuurankielto

VH20-018-0243

Nimi, lempinimi: Pilvipellon Kuurankielto, Karla
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, tamma
Säkä, väri: 158cm, ruunikko
Syntymäaika, ikä: 16.12.2019, 2-vuotias
Koulutustaso, painotus: re 110cm, ko HeA, CIC1, yleispainotus (este, koulu, kenttä)
Kasvattaja, omistaja: Cloudfield, Milja Lahtinen(VRL-14824)
Meriitit: KTK-II

Luonne

Karla on yhden ihmisen hevonen. Se on muuten ihan hirvittävä possuilija, mutta Miljaan se on selvästi kiintynyt, sillä Karla ei tee jekun jekkua Miljan kanssa. Paitsi ehkä muutaman pikkujekun, mutta eihän niitä tietenkään lasketa. Jokainen hevonen tykkää pitää hauskaa, eikä elämän aina tarvitse olla yhtä nipotusta. Karlan kanssa täytyy muistaa olla tarkkana, mutta pieni huumorintaju on kohdillaan.

Hoitaessa Karla viihdyttää itseään usein keppostelemalla. Paitsi kun ruunikkoa harjaa vatsasta. Se on vatsan alueelta erityisen herkkä ja luimistelee aina vatsaa harjatessa. Ei se mitään tee, tamma haluaa vain näyttää uhkaavalta, kun harjaus on niin inhottavan tuntuista. Muuten Karla ei malta pysyä aloillaan. Kun Milja astuu tamman karsinaan, Karla esittää viatonta. Vaikka se kunnioittaa ykkösomistajaansa, eivät jekut niin harvassa ole kuin luulisi. Ruoalla saa kuitenkin pikkupossun pään käännettyä muihin asioihin. Varusteet ovat tylsiä ja menevät tammalle helposti, kunnes alkaa satulavyön kiristys. Herkkävatsainen tamma voi yrittää tässä vaiheessa näykkiä joten kannattaa vain näyttää kuka määrää.

Erikoistoimenpiteet menettelevät. Kengittäjä on tylsä, paitsi jos sillä on herkkuja ja eläinlääkäri kummallinen hökötys, jota pitää varoa.

Ratsuna Karla on oikein ponimainen. Kuulemma kuin emänsä kopio. Jos Karlan kanssa jaksaa työskennellä kunnolliset alkuverrytelyt ja lisäksi näyttää, että ei ole jekkujen aika, voi Karla olla ihan mukava ratsu. Sitten kun tamma oikeasti työskentelee ja jopa hakeutuu tuntumalle, täytyy tämä harmonia säilyttää loppuratsastuksen ajan, myös välikäynneissä.

Kouluratsastus voi olla Karlan kanssa melkoisen tuskaistakin joskus. Pitää muistaa pitää tamman huomio tehtävässä ja antaa sille koko ajan tekemistä, että se ei kerkeä jekkuilla.

Esteillä Karla ei ole maailman tähtiluokan hyppääjä, mutta menettelee siinä missä suomenhevonen pystyy. Vaikka Karla ei hyppää valtavalla himolla, niin sen hypyt ovat pehmeitä ja tarkkoja, sillä valitettavasti tammalla on kokemuksia huonoista hypyistä. Aluksi Karla viisveisasi hyppäämisesti, tuli huonosti alas ja kaatui. Kenellekkään ei käynyt kuinkaan, mutta Karla sai elämänsä opetuksen. Silti se tarvitsee hieman tukea hypätessä.

Maastossa Karla tykkää olla, eritoten kesällä, koska se on huippuluokan buffetti. Maastoesteet ovat jänniä, mutta ratsastajan tuella ja ruokatauoilla nekin sujuvat ruunikolta hyvin.

Suku

1-polvinen

isä. Kalmankieltämä KTK-||
ii. Kuolemankielto  ie. Haaveruusu

emä. Kuurankurimus KTK-|||
ei. Pakkasherra  ee. Kaislahilla

Kilpailukalenteri

Palkittu KTK-II ratsulinjalle suomenhevosten kantakirjan huhtikuun 2020 tilaisuudessa pistein 72p.

ERJ
1kpl
01.05.2020, Tuontitalli Gråsparv, 110cm, 1/30

KRJ
1kpl
27.06.2020, Hiivurin Suoomenhevoset, HeA, 1/47

KERJ
1kpl
03.06.2020, Syyn Kartano, CIC1, 4/40

Päiväkirja

00.00.0000
Otsikko
Sanoja 000kpl

© 2020 Snowstorm. Virtuaalitalli/virtuaalihevonen.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita